Opening zomerexpositie ‘Van Breda’

Geplaatst op zaterdag 26 mei 2012, door Becky Nijman. Bron: 't Sprengen Podium

Opening zomerexpositie ‘Van Breda’

Tijdens de zomerse opening treedt het duo Pure op. Zangeres Mareen Rooding en gitarist Paul Vos spelen pop/rocknummers, bekend van lang- of van korter geleden.

Kleurrijke schilderijen en  warme portretten
Sinds 2003 schildert Ans van Breda, in de leer bij Carel Velthoen van pART2u en Ans Leeflang uit Brummen. Aanvankelijk begon zij in aquarel, daarna met acryl en olieverf. De kleurrijke schilderijen bestaan uit figuratieve voorstellingen en portretten. Veel inspiratie haalt Ans uit mensen- haar kleinkinderen in het bijzonder. “Het is fantastisch om ze met elke tekenlijn en penseelstreek langzaam op het doek te zien verschijnen.” Ans van Breda schildert ook in opdracht. U kunt haar bereiken via bredaatje@hotmail.com.

In september start Ans van Breda op de Vrije Akademie in Nunspeet, om zich verder te bekwamen in het schilderen en de beeldende vormgeving.

Duo Pure: Mareen Rooding (zang) en Paul Vos (akoestisch gitaar)
Een openbare repetitie van Mareen Rooding en Paul Vos. Pure speelt bekende oudere en hedendaagse pop/rocknummers. Puur en licht versterkt zonder verdere instrumenten of orkestleden. Het repertoire is vooral Engelstalig en varieert van Kane tot Ilse de Lange en van Sass Jordan tot Loïs Lane.

Opening expositie
Opening van de expositie is op zaterdag 2 juni van 16.30-18.00 uur. Inwoners van Laag-Soeren en daarbuiten zijn van harte welkom. U kunt de expositie gratis bezoeken tot september 2012, tijdens openingstijden van ’t Sprengenhus (zie www.sprengenhus.nl)

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus