Informatieavond aanpak woninginbraken

Geplaatst op vrijdag 20 september 2013, door Becky Nijman. Bron: Gemeente Rheden

Informatieavond aanpak woninginbraken

Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers inzage in de actuele inbraakcijfers in de drie gemeenten. De politie geeft tips om verdachte situaties te herkennen en hoe deze vervolgens te melden. Het Centrum voor Beveiliging en Veiligheid vertelt over inbraakpreventie van de woning. Enkele lokale ondernemers zijn aanwezig om beveiligingsmaterialen te tonen. Ook onderwerpen als burgernet en buurtbemiddeling komen aan bod. Wijkagenten en buurtpreventieteams zijn eveneens present om het gesprek met inwoners aan te gaan en vragen te beantwoorden.

Wees er snel bij!
Er is plaats voor tweehonderd belangstellenden. Opgeven kan via het mailadres stopinbraak@rheden.nl. Na aanmelding ontvangt u per mail een toegangsbewijs retour. Dit bewijs dient u uit te printen en mee te nemen naar de bijeenkomst. Met uw toegangsbewijs maakt u kans op een preventiepakket ter waarde van € 90,-.

Campagne
De bijeenkomst over woninginbraken maakt deel uit van de campagne @StopInbraak. Deze campagne is afgelopen zomer gelanceerd, Centraal in de campagne staat het twitteraccount StopInbraak. Via dit account wordt informatie verspreid over het onderwerp woninginbraken. Denk aan tips om woninginbraken te voorkomen (preventie), informatie over gebieden waar inbrekers actief zijn (zogenaamde ‘hotspots’), feiten en cijfers van politie en Openbaar Ministerie, en overige informatie hoe inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen en terugdringen van het aantal woninginbraken.

De vijf ketenpartners Rheden, Doesburg, Rozendaal, het Openbaar Ministerie en de politie geloven in het succes van een integrale aanpak van woninginbraken. Ieder levert vanuit zijn eigen positie een bijdrage. Doel van de aanpak is een afname van het aantal woninginbraken in de regio.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus