Enthousiasme over minibeurs en start thuistechnologie

Geplaatst op zondag 29 april 2012, door Dick Kool

Enthousiasme over minibeurs en start thuistechnologie

SOEREN, meer dan je denkt

Ouderen waren enthousiast over de minibeurs Lang Zelfstandig Blijven. De beurs was tegelijk de kickoff van het project Thuistechnologie Laag-Soeren.

Het  grijzende deel van de bevolking van Laag-Soeren kwam donderdagmiddag 26 april bijeen in Het Sprengenhus. Op een slimme manier was daar een soort ‘zorgbeurs’ ingericht door een aantal organisaties en bedrijven die aan ouder wordende mensen, die graag zelfstandig willen blijven, een helpende hand kunnen bieden. Bijvoorbeeld wat Carion is en te bieden heeft, wat een domoticatoets van Atrivé doet, of wat ergo-/fysio- of podotherapie betekent als gewone dagelijkse dingen  moeilijker worden. De Dierense huisartsengroep Hagenau was er, MVT mantelzorg , de Gemeente Rheden, Cosco Ouderenbond,  Seniorenweb voor de computergebruiker en nog veel meer.  Een uitgebreide reeks van voor ouderen interessante zaken werd daar tentoon gespreid.


Het aardige was dat de standhouders met behulp van een filmpje of foto’s het gebruik van diverse hulpmiddelen in de praktijk toonden. Ze vertelden daarbij hoe zoiets te verkrijgen was en  wat de daaraan verbonden  kosten waren. Speciale aandacht was er voor SACS, de Soerense Activiteiten Commissie voor Senioren.  Een initiatief van Soeren Samen, met een programma vol aantrekkelijke activiteiten. Wat dacht u van bowlen met een drankje, reizen met de stoomtrein, ‘het Beste Verhaal van Soeren’, of Het Soerens Eetgebeuren  in het fraaiste dorpshuis van de gemeente. En wat te denken van  aankomende senioren die professionele senioren helpen met het tuinonderhoud.


Wil je niets missen van alles wat in en rond Laag-Soeren geboden wordt, kijk dan regelmatig naar www.laag-soeren.nl.  En zolang een computer bepaald geen vriendje van je is,  loop je op dinsdagmiddag het Sprengenhus in Laag-Soeren binnen. Daar zitten dan mensen die je op je wensen bedienen.
Soeren, veel meer dan je denkt.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus