De Tijgertjes gaat sluiten

Geplaatst op zaterdag 20 april 2013, door Rein Aardema. Bron: Het Klaverblad Nu

De Tijgertjes gaat sluiten

Stichting kindercentra Brummen en Eerbeek (SKBE) en Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Brummen (SPGB) heeft de afgelopen jaren de kleine locaties in de kleine kernen  opengehouden ondanks tegenvallende bezetting van kinderen. In deze tijd van recessie is het niet meer mogelijk de groepen open te houden.

Door teruglopende vraag naar Kinderopvang in de regio is de bezetting van de peuterspeelgroep in Empe  de afgelopen maanden nog meer afgenomen. Gezamenlijke pogingen van SKBE/SPGB, de oudercommissie en school, om nieuwe kinderen te werven, hebben onvoldoende extra inschrijvingen opgeleverd.  Ook overleg  met de gemeente Brummen heeft niet geleid tot oplossingen. Er was geruime tijd een onrendabele situatie zodat een ingreep noodzakelijk werd.

Locatie De Belhamels in Empe zal vanaf de  zomervakantie definitief te sluiten. De kinderen die nu bij PSG de Belhamels spelen, kunnen na de vakantie terecht bij een van de andere locaties van SKBE in Hall, Eerbeek of Brummen.

Ook kinderdagverblijf de Tijgertjes in Laag Soeren gaat sluiten. De ouders krijgen een plaats voor hun kind aangeboden bij kinderdagverblijf Bibelebons in Eerbeek.

SKBE is blij dat ze de goede kwalitatieve opvang kunnen blijven bieden, waar ouders al jaren van op aan kunnen. Door de kleinschaligheid en meerdere locaties binnen SKBE zijn er voldoende mogelijkheden om kinderen te kunnen plaatsen. Dit geldt voor de kinderen van de locaties die gaan sluiten, maar zeker ook voor nieuwe kinderen.

Mocht u vragen hebben over de plaatsingsmogelijkheden bij SKBE dan kunt u bellen met bij Yvonne Bosman of Mariët Heijmanns, planners van de SKBE/SPGB,  tel.nr: 0313-659146.
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus