Basisschool 't Schaddeveld wordt Eco-school

Geplaatst op donderdag 28 maart 2013, door Machiel Wetselaar

Basisschool 't Schaddeveld wordt Eco-school

Basisschool 't Schaddeveld in Laag-Soeren is de eerste in de gemeente Rheden die Eco-school gaat worden. Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Het is een kapstok om duurzaamheid een vaste plek te geven. 

't Schaddeveld wil Eco-school worden om de kinderen te laten zien hoe mooi onze omgeving is en dat we hier zorgvuldig mee moeten omgaan. De school wil het Eco-school keurmerk ook gebruiken om (aanstaande) ouders te laten zien waar zij voor staat: een kleinschalige dorpsschool in het groen waar kinderen vanuit duurzaamheid worden voorbereid op de maatschappij.

De school ligt op de rand van de Veluwezoom met uitzicht op eeuwenoude bossen en weilanden met ooievaars. In de pauzes spelen de kinderen op de groene speelplaats of het oefenveld van voetbalclub SCS. Er zijn gecombineerde klassen die in wisselende samenstelling les krijgen of werken in het eigen lokaal, de ' Bron' of buiten. Er is een dependance van de bibliotheek waar kinderen boeken kunnen lenen. 

Afgelopen week is de intentieverklaring om Groene School te worden ondertekend door locatiemanager Yvonne Rusch.  Alle kinderen van de school hebben vervolgens hun handtekening op een witte vlag gezet met de boodschap 'wij maken van deze school binnen een jaar een eco-school'. De leerlingen uit de werkgroep zijn direct aan het werk gegaan met de Mileuscan. Zij controleren op tien punten in hoeverre de school voldoet aan de eisen: afval, hygiene, water, mobiliteit, communicatie, gebouw en omgeving, energie, voedsel, groen en veiligheid. 

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus