‘Mijn huis, mijn toekomst’

Geplaatst op woensdag 6 maart 2013, door Becky Nijman. Bron: Atrivé

Goed bezochte informatiebijeenkomsten ‘Mijn huis, mijn Toekomst’
Op donderdag 24 januari jl. vonden in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren twee informatiebijeenkomsten plaats. De middagbijeenkomst werd geopend door wethouder T. Vugts.  Tijdens de bijeenkomsten kregen inwoners uitgebreid informatie over de mogelijkheden van technologische en bouwkundige woningaanpassingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van een tweede trapleuning voor meer houvast, het verlagen van drempels om struikelen te voorkomen of een afstandsbediening om lampen in huis gemakkelijk aan en uit te schakelen. Eenvoudige toepassingen die zorgen voor meer gemak en veiligheid in huis. Totaal Installatie De Ruijter was aanwezig met een demopaneel waarop de aanwezigen allerlei voorbeelden van techniek in huis konden zien.

Meer weten over de mogelijkheden voor u? Dat kan!
Met de informatiebijeenkomsten is het startsein van de campagne ‘Mijn huis, mijn toekomst’ in Laag Soeren gegeven. Wie zelf aan de slag wil, kan hiervoor terecht op www.geldersehuistest.nl. Inwoners uit Laag-Soeren kunnen de komende tijd ook een vrijblijvend huisbezoek aanvragen van een vrijwillige voorlichter. Een vrijwillige voorlichter vult tijdens het huisbezoek samen met de bewoner de Gelderse Huistest in. Op basis hiervan krijgen inwoners een advies op maat, informatie over de kosten en informatie over bedrijven waar zij terecht kunnen voor de aanschaf van toepassingen. Voor het aanvragen van een huisbezoek kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente Rheden, Monique Schepers (T: 026 - 49 76 370).

Tijdelijke financiële stimuleringsregeling
Bij wijze van proef wil de gemeente het preventief aanpassen van de woning en de aanschaf van techniek in huis tijdelijk stimuleren. Als inwoners besluiten één of meerdere aanpassingen te laten uitvoeren vergoedt de gemeente één derde van de totale geraamde kosten tot een maximum van € 650,00. 55-plussers uit Laag-Soeren kunnen tot 15 juli 2013 gebruik maken van deze financiële stimuleringsregeling. U ontvangt de voorwaarden tijdens het huisbezoek van de vrijwillige voorlichter en/of u kunt deze ophalen in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren.

De campagne ‘Mijn huis, Mijn toekomst’ is een initiatief van de gemeente Rheden in samenwerking met inwoners uit Laag-Soeren, welzijnsorganisatie Viva Rheden, het overkoepelende orgaan voor deouderenbonden COSBO en woningcorporatie Sprengenland Wonen.

 

 Informatiebijeenkomst ‘Mijn huis, mijn toekomst’ in Laag-Soeren

   

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus