Een warme wintertentoonstelling in Laag-Soeren

Geplaatst op vrijdag 14 december 2012, door Becky Nijman. Bron: Streekjournaal.nu

 

De commissie 't Sprengenpodium nodigt inwoners van Laag-Soeren en daar buiten uit voor de opening van de laatste expositie van 2012. Met warmte van vuurkorven, glühwein en hapjes blijven bezoekers de winterse temperaturen de baas. Miguel (zanger/gitarist) en Leontien (celliste) Stordiau, samen het duo Para Eterno, vermaken het publiek met toepasselijke zigeunermuziek.

Workshop
Jacqueline Looijen en Jefke van Iterson geven op donderdagavond 17 januari om 20.00 uur een weefworkshop en demonstratie. Voor ieder die graag mee wil weten over verschillende weeftechnieken, die de weefsters graag aan het werk zou willen zien, of die zelf een poging wil wagen op het weefgetouw.

Expositie
Opening van de expositie is op zondag 16 december van 16.00 tot 17.30 uur. Inwoners van Laag-Soeren en daarbuiten zijn van harte welkom. De expositie is gratis te bezoeken tot en met februari, tijdens openingstijden van 't Sprengenhus (zie www.sprengenhus.nl).

't Sprengenhus herbergt verschillende organisaties en verenigingen onder één dak. Het bestuur van 't Sprengenhus heeft een commissie opgericht om te stimuleren dat kunst, cultuur en muziek regelmatig in de belangstelling staan. Deze commissie organiseert onder de naam 't Sprengenpodium enkele keren per jaar een culturele ontmoeting voor inwoners van Laag-Soeren en daar buiten, voor volwassenen en kinderen.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus