Nieuws

BELANGSTELLING VOOR EEN UURTJE OP DE VOETJES DOOR DE WIJK?

24 maart 2017
In samenwerking met ons buurtpreventie team Veilig Soeren organiseert onze wijkagent Loes Ruitenbeek een actie om het aantal inbraken terug te dringen. ...

VACATURE SECRETARIS SOERENS BELANG

VACATURE SECRETARIS SOERENS BELANG

24 maart 2017
Laag-Soerens is een prachtig dorp waar het heerlijk wonen is. Met een bloeiend verenigingsleven, een winkel en doktersspreekuren. Dit vergroot de leefbaarheid in het dorp, maar is niet zomaar tot stand gekomen of vanzelfsprekend. Daar wordt hard aan gewerkt door veel vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties....

60e Boomfeestdag

22 maart 2017
Voor alweer de zestigste keer is woensdag de Nationale Boomfeestdag gevierd. In de gemeente Rheden wordt dit moment elk jaar aangegrepen om een wijk of straat van nieuw groen te voorzien. Dit keer was het de beurt aan nieuwbouwwijk Hof van Soeren.

Hotel Dullemond

Hotel Dullemond

19 maart 2017
Arnhemse meestersmetselaar Carel Otto van Kesteren was in 1780 begonnen met het bouwen van Huize Laag-Soeren (nu beter bekend als Hotel Dullemond) zo heeft hij ook een allee aangelegd, beter bekend als Badhuislaan.

Iconen leren schilderen in Laag Soeren?

Iconen leren schilderen in Laag Soeren?

14 maart 2017
Tijdens de opleiding leert de student schilderen volgens de originele regels uit de oudheid en maakt zich de ambachtelijke technieken eigen. De opleiding is bedoeld voor mensen die zich intensief willen bezighouden met de schildertechnieken uit de periode van 300 na Christus tot net na de intrede van de olieverf.

Voorjaarsconcert in 't Sprengenhus

11 maart 2017
Zaterdagavond 25 maart om 20.00 uur geven Sempre Crescendo en Connect Voices een spetterend voorjaarsconcert in ’t Sprengenhus in Laag-Soeren.

Boomfeestdag

11 maart 2017
Woensdag 22 maart is de zestigste Nationale Boomfeestdag. Ook dit jaar planten ruim 100.000 kinderen maar liefst 200.000 bomen. Gemeente Rheden doet mee. In de nieuwbouwwijk Hof van Soeren (achter Bethesdahof 10) in Laag Soeren planten kinderen ruim honderd bomen en struiken.

De paddentrek gaat weer van start!

5 maart 2017
Afgelopen zaterdagochtend zijn vrijwilligers van de paddenwerkgroep begonnen met het plaatsen van een plastic scherm. Dit scherm moet voorkomen dat padden die de komende weken massaal naar het water trekken en plat gereden worden.

Schilderen met olieverf op woensdagavond?

Schilderen met olieverf op woensdagavond?

4 maart 2017
Altijd al met olieverf willen schilderen? Nu kan het. 15 schilderlessen op woensdagavond vanaf 22 maart. O.a. Hoe kies je de juiste penselen? Hoe meng je kleuren?

Bereikbaarheid 'spoedplein' baart politiek Rheden zorgen

2 maart 2017
De politiek in Rheden maakt zich zorgen over de verhuizing van de huisartsenpost. Die verkast medio 2018 van Ziekenhuis Rijnstate Velp naar Ziekenhuis Rijnstate Arnhem.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus