Nieuws

Gladiolenfestival in Laag-Soeren

14 augustus 2018
Augustus is de Gladiolenmaand, zaterdag 11 en zondag de12e was weer een komen en gaan van mensen die gladiolen kwamen plukken aan de Jut van Breukelerwaardlaan 6 bij Gallagladiolen. Men kon zelf de gladiolen uitzoeken op de gewenste kleur op het veld en naar behoefte een groot of kleiner boeket samen stellen. Of het proefveld bewonderen in al zijn kleurenpracht.

Gladiolenfestijn in Laag-Soeren

4 augustus 2018
Tijdens twee weekenden in augustus, 11/12 en 18/19, is er weer gelegenheid om bijzondere gladiolen te bezichtigen en te kopen op het jaarlijkse Gladiolenfestival in Laag Soeren.

IVN excursie: Sprankelende sprengen

27 juli 2018
IVN afdeling Oost-Veluwezoom organiseert op maandag 6 augustus een wandeling in Laag-Soeren naar de Soerense sprengen onder het motto ,,sprankelende sprengen”.

Werkzaamheden Harderwijkerweg te Laag-Soeren

25 juli 2018
Van Ooijen uit Gouda gaat in opdracht van de Gemeente Rheden de bovenlaag van het asfalt vervangen op de kruising aan de Harderwijkerweg, met de Prof. Huetlaan en Eerbeekseweg, te Laag-Soeren. ...

De jeugd kan weer voetballen in Laag Soeren

17 juli 2018
Met ingang van het nieuwe seizoen 2018-2019 wordt onder de naam ‘SCS Bohzou’ weer gevoetbald in Laag Soeren. In het verleden kon er geen elftal meer op de been worden gebracht waardoor het toenmalige bestuur gedwongen werd de voetbaltak op te heffen.

Afscheid basisonderwijs Laag-Soeren

Afscheid basisonderwijs Laag-Soeren

6 juli 2018
Het stichten van de Jan Ligthartschool in 1861 was het begin van de basisschool in Laag-Soeren. Deze onderwijshervormer woonde ook in het dorp. Afgelopen donderdag was de laatste schooldag. Ouderraad en juf Henny Wolsheimer hadden er alles aan gedaan om deze dag gedenkwaardig te maken voor de kinderen. ’s Morgens kwam er een graffitikunstenaar op school die alle kinderen begeleidde bij het maken van een mooi schilderij. Tegen de middag verscheen de Soerense verhuurder van pizzaovens en aanverwante artikelen Albèrt Fakkert.

Dag school, je komt nooit meer terug. Het is over en uit

5 juli 2018
De laatste dag voor de vestiging van 't Schaddeveld in Laag-Soeren is aangebroken. Morgen heeft het dorp geen school meer. Sluiting is onvermijdelijk.

Wandeling Oudheidkundige kring in Laag Soeren

25 juni 2018
De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal organiseert zondag 1 juli weer een wandeling door Laag Soeren. Dit jaar zal de wandeling, van ongeveer 1.5 uur, langs de Harderwijkerweg gaan.

Jazz op de camping in Laag-Soeren

20 juni 2018
Liefhebbers van jazz kunnen zaterdag (23 juni) hun hart ophalen in Laag-Soeren. Jazzband Ben Martin geeft vanaf 16.00 uur op camping Boszicht een gratis concert. De band speelt toegankelijke jazz, maar ook aanverwante genres komen aan bod, zoals latin en fusion.

Het Oranjefeest is weer begonnen in Laag-Soeren

16 juni 2018
Het feest is weer begonnen in Laag-Soeren dit weekend viert men in het dorp namelijk het Oranjefeest. Straten worden dan weer versierd en praalwagens worden er gebouwd. Vrijdagavond, 15 juni, begon men met de kinderbingo met als hoofdprijs een heuse super grote teddybeer die ze konden winnen. Daarna startte DJ Sier de avond in de feesttent en zorgde voor lekkere dansmuziek.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus