Nieuws

AED bereikbaar in Laag-Soeren

13 februari 2018
Alle in Laag-Soeren aanwezige AED’s hangen ergens binnen, en waren daarmee niet altijd bereikbaar. T.g.v. het 100-jarig bestaan wilde Woningcorporatie Veluwonen als eigenaar van ‘t Sprengenhus en een aantal huurwoningen ook aan Laag-Soeren een cadeau aanbieden, tot een maximumbedrag, door het dorp zelf in te vullen.

Gekostumeerd Bal van Cv. De Deurdauwers in De Harmonie

11 februari 2018
In een uitverkochte zaal van De Harmonie te Laag-Soeren was het afgelopen zaterdagavond tijd voor het Gekostumeerd Bal van Cv. De Deurdauwers.

D66 Rheden ging de straat op voor een goed gesprek in Laag Soeren

6 februari 2018
D66 Rheden vindt het belangrijk dat inwoners van de gemeente Rheden actief betrokken worden bij de lokale politiek. Daarom heeft de partij afgelopen zaterdag het gesprek opgezocht met inwoners van Laag-Soeren, om te horen wat er in het dorp verbeterd kan worden. Gespreksonderwerpen waren onder andere veilige fietswegen en -overgangen op de Harderwijkerweg, de overlast van vrachtwagens en een bredere inzet van ‘t Sprengenhus. Ook de sluiting van basisschool ’t Schaddeveld kwam aan de orde.

De Soerense school verdwijnt, ondanks woningbouw

24 januari 2018
INGEZONDEN BRIEF: Bouwmachines rijden af en aan, er wordt gegraven, muren rijzen binnen een mum van tijd uit de grond en halve woningen worden, kant en klaar uit de fabriek, op het terrein geplaatst.

Bejaarde vrouw opgelicht

24 januari 2018
Dinsdagmiddag, omstreeks 13:15 uur, werd er bij een bejaarde bewoonster van een woning aan de Jut van Breukelenwaardlaan te Laag Soeren aangebeld. Toen de bewoonster de deur opende vertelden een tot nu toe onbekend gebleven man en vrouw dat de bewoonster een prijs had gewonnen. De verdachten deden zich voor als werknemers van M.B.G. Investments B.V. Om de prijs te incasseren diende zij op een papier haar pincode en handtekening te zetten.

Bernard van Eijbergen wel genomineerd, niet verkozen tot vrijwilliger van het jaar in de gemeente Rheden

23 januari 2018
De enorme staat van dienst van Bernard was voor de jury aanleiding om hem uit vele kandidaten te nomineren voor de vrijwilligersprijs in de categorie volwassenen – individueel. Dit bevestigde dat zijn inzet niet alleen in Laag-Soeren wordt gewaardeerd. De prijs werd dit jaar toegekend aan iemand die intensief betrokken is bij het inloophuis in Dieren.

Wandelexcursie in het bosgebied van de Imbos

2 januari 2018
IVN Oost Veluwezoom verzorgt op maadag 8 januari 2018 een wandelexcursie in het bosgebied van de Imbos nabij Laag-Soeren. De start is om 09:30 uur op de parkeerplaats Elsberg/Lange Juffer aan het einde van de Schaapsallee, 6957 Laag-Soeren.

Amsterda

Amsterda

29 december 2017
Paul Veltman bracht zijn vakanties in de jaren 1951 t/m 1969 door op Amsterda. Met zijn ouders. Hij heeft op You Tube zijn fotoherinneringen gepubliceerd.

Basisschool ’t Schaddeveld in Laag-Soeren sluit

28 december 2017
Na jarenlang dapper pogen van ouders en medezeggenschapsraad om de basisschool ’t Schaddeveld enig perspectief te geven, heeft Scholengroep Veluwezoom nu aangegeven dat per 1 augustus a.s. de stekker er definitief uit gaat. Nadat enkele jaren geleden de onderbouw van de school verdween, was sprake van een selffulfilling prophety.

Gezelligheid en veel spanning bij Kerstschieten

28 december 2017
In het kader van de decemberactiviteiten in Laag-Soeren was het zaterdagavond 16 december weer tijd voor het kerstschieten in De Harmonie, georganiseerd door de activiteitencommissie van SCS. Velen mengden zich traditiegetrouw weer in de strijd om de mooie prijzen. Bij het sjoelen voor de jeugd ging de wisseltrofee dit jaar naar Jort Bosveld.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus