Nieuws

Pony's ontsnappen uit wei

5 augustus 2017
Agenten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag druk geweest met twee ontsnapte pony’s. De politie kreeg een melding dat de pony’s op de weg zouden lopen op de Harderwijkerweg tussen Laag-Soeren en Eerbeek. Toen de agenten ter plaatse waren stonden de pony’s rustig in de berm te grazen.

Gladiolenfestival, 4 dagen lang

30 juli 2017
Augustus is bij uitstek de Gladiolenmaand. Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus én zaterdag 19 en zondag 20 augustus, wordt weer het jaarlijkse Gladiolenfestival gehouden bij Challagladiolen aan de Jut van Breukelerwaardlaan 6 te Laag-Soeren.

Laag-Soeren aan Zee?

21 juli 2017
Afgelopen week is de tweede editie van ,,Elver aan Zee" van start gegaan. Ook op de locatie Nieuw Wehl werd een zandstrand aangelegd. Cliënten kunnen hier gedurende de zomer heerlijk ontspannen en genieten van het strandgevoel. Het is de bedoeling dat er ook in Laag-Soeren een strandje wordt aangelegd.

Bouwactiviteiten op v.d. Brinkterrein Laag-Soeren

Bouwactiviteiten op v.d. Brinkterrein Laag-Soeren

30 juni 2017
Vrijdagmorgen is een begin gemaakt met de bouw van de eerste woning op het voormalige terrein van Van der Brink in Laag-Soeren. Op dit terrein in het hart van het dorp, stond vroeger de benzinepomp van Van der Brink. Onder die naam is het altijd bekend gebleven.

Auto botst tegen boom op de Badhuislaan

26 juni 2017
Bij een aanrijding aan de Badhuislaan in Laag-Soeren is zondag een jongeman gewond geraakt. De bestuurder botste rond 14.20 uur door nog onbekende reden met zijn auto tegen een boom.

Bosbrandje aan de Plaggenweg

23 juni 2017
Aan de Plaggenweg in Laag-Soeren, vatte donderdagavond enkele vierkante meters bos vlam. Dat gebeurde nadat de bliksem een grote boom had getroffen, rond 18.35 uur. Een deel van het omliggende bosperceel vloog in brand, de vlammen zijn gedoofd door de brandweer. Een stuk van zo'n tien vierkante meter ging verloren.

Nieuw koningskoppel in Soeren

Nieuw koningskoppel in Soeren

19 juni 2017
Het Oranjefeest in Laag-Soeren werd vrijdagavond traditioneel geopend met het vogelschieten en het vogelknuppelen. De muziek van Sempre Crescendo droeg bij aan een heerlijk sfeertje op het feestterrein aan de Rozesteinweg.

Meisje op fiets gewond bij ongeval

16 juni 2017
Bij een aanrijding op de Harderwijkerweg in Laag-Soeren is vrijdagmorgen een meisje gewond geraakt. De fietser kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een personenauto.

Natuurontwikkelplan Soerense Beek vastgesteld

16 juni 2017
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een plan van Natuurmonumenten vastgesteld voor 23 hectare nieuwe natuur rondom de bovenloop van de Soerense Beek bij Laag Soeren. Hierdoor kan de provincie dit plan steunen met subsidiemogelijkheden voor het aankopen van gronden en gebouwen.

Zorgvilla De Horsting

Zorgvilla De Horsting

3 juni 2017
Meneer van Wijck uit Villa de Horsting vertelt over een dag uit het leven in Zorgvilla de Horsting: ,,Rond zeven uur word ik wakker. De verzorgende arriveert en helpt mij bij het opstaan, wassen en aankleden. Daarna geniet ik van een ontbijt op mijn eigen kamer. Een heerlijke manier om de dag in mijn eigen tempo te starten.''

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus