Nieuws

Stuur een zienswijze over Lelystad Airport, t/m 21 februari 2019

15 februari 2019
Zienswijze al ingediend? Doe het snel want het kan nog maar tot en met 21 februari 2019 Hebt u hulp nodig? Ga naar de website www.zienswijzelelystadairport.nl die met andere actiegroepen tegen laagvliegen is opgezet. Daar kunt u heel makkelijk een voorbeeldtekst gebruiken en indienen.

Open Dagen bij Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst

Open Dagen bij Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst

15 februari 2019
Wil je komen kennismaken om te ontdekken of dit jouw plek is om meer te leren? Je wordt persoonlijk ontvangen.

Inloopavond Soerens Archief

Inloopavond Soerens Archief

8 februari 2019
Hotel Laag-Soeren, of Hotel Dullemond in de volksmond, was een begrip. Kon ook niet anders. Omringd door bomen en een schitterende vijver ervoor, was de locatie uniek. Zwanen in de vijver maakten het plaatje volmaakt.

Grote interesse inloopavond buitengebied Laag Soeren en Spankeren

5 februari 2019
Tijdens een inloopavond in De Harmonie werden twee presentaties gehouden over het buitengebied in Laag-Soeren en Spankeren. Age Fennema, rentmeester van Landgoed De Bockhorst sprak mede namens De Gelderse Toren en Natuurmonumenten over het particulier initiatief ‘Het Soerens Beekdal’.

Solo Expositie Portretschilder Ineke Kromdijk ,,Goed leren schilderen heeft mij zoveel gebracht!”

Solo Expositie Portretschilder Ineke Kromdijk ,,Goed leren schilderen heeft mij zoveel gebracht!”

31 januari 2019
Op donderdag 7 februari om 17.00 uur zal Marjan Smit bij Boulevard Magenta de expositie met de portretten van Ineke Kromdijk openen. Ineke Kromdijk heeft zich gespecialiseerd in portretten in olieverf op paneel. Zij werkt zoals de oude meesters werkten: Met een ondertekening, een onderschildering en een paar lagen olieverf. ,,Denk niet; dat ga ik later doen. Zet nu de stap. Het heeft mij zoveel gebracht.”

Een nertsenfokker uit Laag Soeren

26 januari 2019
Een nertsenfokker over zijn miljoenen, het fokverbod en razende activisten “Ik ga niet stoppen met nertsen fokken, ook al heb ik nu 2,2 miljoen op de bank staan."

Meedenken over Beekdal

25 januari 2019
De gemeente Rheden en Natuurmonumenten nodigen Rhedenaren uit op maandag 4 februari mee te denken over de gezamenlijke projecten Gebiedspaspoort Laag-Soeren en Soerens Beekdal. Die beslaan een deel van het buitengebied van Laag-Soeren en Spankeren. De bijeenkomst in café-restaurant De Harmonie aan de Harderwijkerweg 35 in Laag-Soeren begint om 19.30 uur.

Ook zonnepanelen in monumentale wijken van gemeente Rheden

25 januari 2019
Rheden gaat de mogelijkheden voor de plaatsing van zonnepanelen in de drie beschermde dorpsgezichten in de gemeente uitbreiden. Het gaat om villapark Overbeek in Velp, Dieren-Zuid en het buitengebied van Laag-Soeren.

Station voor stoomtrein in Laag-Soeren moet toeristen lokken naar gemeente Rheden

25 januari 2019
Een station voor de stoomtrein in Laag-Soeren, een monument voor Audrey Hepburn in Velp, een ‘fietsstraat van de toekomst’ in Dieren, een kunstmatige boom als attractie in Rheden.

The Forest Jazz Band in de Harmonie

24 januari 2019
Er is goed nieuws voor de jazzliefhebbers in Laag Soeren en verre omgeving, want het huisorkest van de Stichting Jazzsociëteit Laag Soeren (de Forest Jazz Band) zet op zondagmiddag 10 februari de nostalgische reeks optredens in de Harmonie te Laag Soeren voort! De heren hebben er weer ontzettend veel zin in en zijn van plan er in 2019 weer een swingend jaar van te maken.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus