Nieuws

Mogelijk schade door Lelystad Airport, stuur een stuitingsbrief vóór 31 maart a.s.

26 maart 2020
Het Luchthavenbesluit Lelystad is op 1 april 2020 5 jaar oud. Op dat moment verjaart het recht op het claimen van schade. Denkt u dat u in de toekomst schade zult hebben door dit Luchthavenbesluit, dan is het mogelijk om een stuitingsbrief naar het ministerie te sturen. Als u schade heeft na opening van het vliegveld, bijvoorbeeld doordat uw woning in waarde daalt door geluidsoverlast, kunt u alleen schade claimen als uw recht op aanspraak niet is verjaard. U kunt verjaring voorkomen door een stuitingsbrief te sturen. Het gaat nu dus niet om het daadwerkelijk claimen van schade, maar om het veiligstellen van het recht om later eventuele schade te kunnen verhalen.

Het paasvuur is afgelast

24 maart 2020
Het paasvuur dat op zaterdag 11 april om 20.00 uur, in Laag-Soeren zou worden ontstoken is afgelast.

't Sprengenhus vooralsnog dicht tot 6 april a.s. voor alle dorpsactiviteiten

16 maart 2020
Beste gebruikers van 't Sprengenhus, Op last van de gemeente Rheden is 't Sprengenhus in verband met de corona-crisis vanaf nu gesloten voor alle dorpsactiviteiten. Dit geldt in het verlengde van landelijke maatregelen vooralsnog tot 6 april a.s.

Koffieklets afgelast

13 maart 2020
Ook de Koffieklets op donderdag ochtend neemt de maatregelen van het kabinet omtrent het Corona virus over en heeft in ieder geval tot eind maart alle ochtenden afgelast.

Ouderensoos De Stoof afgelast

13 maart 2020
De Ouderensoos De Stoof neemt de maatregelen van het kabinet omtrent het Corona virus over en heeft in ieder geval tot eind maart alle bijeenkomsten afgelast.

Jaarconcert Sempre Crescendo afgelast

13 maart 2020
Het Jaarconcert van Sempre Crescendo op zaterdag 28 maart 2020. Locatie: `t Sprengenhus is AFGELAST Wij volgen de adviezen om tot nader order alle publieke bijeenkomsten t/m 31 maart af te lassen. Indien er een alternatieve datum komt zullen wij deze z.s.m. bekend maken.

Zaterdag 11 april Paasvuur 2020 (onder voorbehoud)

12 maart 2020
Op zaterdag 11 april om 20.00 uur, wordt in Laag-Soeren aan de Badhuislaan volgens traditie het Paasvuur ontstoken. Met muzikale omlijsting door Sempre Crescendo en met de toestemming van de brandweer, gaat de vlam in de brandstapel.

Schadeclaims gevolgen opening Lelystad Airport indienen voor 1 april

Schadeclaims gevolgen opening Lelystad Airport indienen voor 1 april

2 maart 2020
Als het vliegveld Lelystad in de toekomst zijn poorten opent zoals is vastgelegd in het Luchthavenbesluit Lelystad van 1 april 2015, worden we in deze regio ook geconfronteerd met de negatieve consequenties. Mede door de voorgenomen laagvliegroutes zullen de inwoners van Laag-Soeren, maar in iets mindere mate ook Dieren, Ellecom en De Steeg te maken krijgen met de sterke toename van geluidsoverlast in deze omgeving.

3D-concert muziek, beeldende kunst én poëzie in Laag Soeren

2 maart 2020
Op zondag 22 maart vindt het allereerste 3D-concert plaats in Kulturhus Ruurlo. Een 3D-concert is een samenspel van muziek, beeldende kunst en poëzie, drie dimensies dus. Aanvang van het concert is 15.00 uur. Het adres van Kulturhus Ruurlo is Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. En in de Boskapel in Laag-Soeren op 29 maart, aanvang 15.00 uur.

IVN-wandeling met thema stilte in Laag-Soeren

29 februari 2020
IVN Oost-Veluwezoom houdt zondag 8 maart een wandeling over de Veluwezoom. De start is om 13.00 uur op parkeerplaats de Elsberg/Lange Juffer, einde Schaapsallee, Laag Soeren. De wandeling gaat door het gebied van de Weversbergen en Vossenbergen waar het nog echt stil kan zijn. Aandacht zal worden besteed aan mindfulness in de natuur, een bewustwordingsproces van eigen gedachten en volledige beleving van het nu.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus