Nieuws

Jubileumconcert Sempre Crescendo Laag-Soeren

16 april 2018
Afgelopen zaterdag 14 april gaf muziekvereniging Sempre Crescendo uit Laag Soeren een jubileumconcert in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg in Laag Soeren.

Kunstwandeltocht op 3 mei rond kasteel Enghuizen

Kunstwandeltocht op 3 mei rond kasteel Enghuizen

16 april 2018
Hallo Sacs-geïnteresseerden, Voor donderdag 3 mei a.s. hebben we een nieuwe activiteit uitgekozen. Dit is de laatste activiteit van dit seizoen, in september/oktober pakken we de draad weer op.

Soerense schrijver Frederik de Vos leest voor uit eigen werk

Soerense schrijver Frederik de Vos leest voor uit eigen werk

14 april 2018
Frederik de Vos leest zaterdag 5 mei, om 15.00 uur voor uit zijn boek Fietsen zonder banden. Plaats: Boekhandel Dieren, Callunaplein te Dieren.

Man ernstig gewond na val met fiets in het bos

10 april 2018
Op de Schaapsallee in het bos bij Laag Soeren is dinsdagmiddag een man ernstig gewond geraakt. De man fietste in het bos, op de Schaapsallee ging het mis. Hij kwam hard te val en raakte ernstig gewond. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, een traumahelikopter landde op een open stuk midden in het bos. Politieagenten haalden het personeel van de helikopter op en brachten het naar de plaats van het ongeval.

Boulevard Magenta gaat Buurt Maken in Laag-Soeren

Boulevard Magenta gaat Buurt Maken in Laag-Soeren

10 april 2018
Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst uit Laag-Soeren, verhuist naar ‘t Sprengenhus. ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren, de gemeente Rheden, VeluWonen, en Boulevard Magenta hebben de handen ineen geslagen. De nieuwe extra leslokatie: ’t Sprengenhus in Laag-Soeren. Kunstschilders (amateurs en profs) uit Laag-Loeren en van ver daarbuiten vinden hun weg naar Boulevard Magenta, opgericht in 2013 door Marjan Smit uit Laag-Soeren. Boulevard Magenta biedt flexibele schilderlessen en Vakopleidingen.

Kerkenmarkt

Kerkenmarkt

7 april 2018
Inzameling goederen Kerkenmarkt in Spankeren ,,Misschien wel de gezelligste markt van de omgeving”.

Inloopavond over aanpassing van de N786 tussen Dieren en Apeldoorn

6 april 2018
De provincie Gelderland is al geruime tijd met diverse partijen in gesprek over een mogelijke aanpassing van de N786 tussen Apeldoorn en Dieren.

Paasvuur

1 april 2018
Op zaterdag 31 maart werd het traditionele paasvuur om ongeveer 20:00 uur ontstoken. Met medewerking van vele vrijwilligers en de belangeloze bijdrage van Loonbedrijf van Eijbergen werd de stapel snoeihout in de week daarvoor tot een mooie brandstapel opgehoogd.

Theatergezelschap Troep speelt Stock en Plant

Theatergezelschap Troep speelt Stock en Plant

31 maart 2018
Theatergezelschap Troep uit Laag-Soeren speelt dit voorjaar een stuk van toneelschrijver Erik Winkelman onder regie van Nelleke Koetsier. Nelleke regisseerde vorig jaar ook de prachtige jubileumvoorstellingen van Theatergezelschap Troep.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus