Nieuws

De grote historische vertelshow ,,De Weert" in de NH Kerk op 19 maart

De grote historische vertelshow ,,De Weert" in de NH Kerk op 19 maart

16 februari 2020
Historie en actualiteit van De Havikerwaard. De journalist Henk Aalbers, de verteller Gerrit van Middelkoop en de voormalige boswachter Walter de Wit komen met de grote historische vertelshow ,,De Weert" in februari en maart langs alle dorpen van de gemeente Rheden.

Ik buurt mee! voor inwonersinitiatieven

Ik buurt mee! voor inwonersinitiatieven

13 februari 2020
Help mee de buurt nog leuker, mooier en beter te maken! Ik buurt mee! is het online platform voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden. Op deze website kunnen inwoners hun initiatief plaatsen. En met anderen geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun idee uit te voeren. Vanaf 2 maart ontvangt elk huishouden een waardecheque van €7,50. Buurtgenoten kunnen cheques verzamelen om te sparen voor een initiatief dat hun buurt en dorp nog leuker, mooier en beter maakt. Bijvoorbeeld een leuke activiteit voor kinderen of de straat groener maken. Op www.ikbuurtmee.nl kan niet alleen een cheque worden gedoneerd maar kunnen buurtgenoten ook om hulp vragen en hun hulp aanbieden. Wij denken dat deze aanpak werkt voor iedere buurt in de gemeente. Kijk voor de initiatieven in de buurt op www.ikbuurtmee.nl

Foto’s gevraagd bevrijdingstijd Laag-Soeren

Foto’s gevraagd bevrijdingstijd Laag-Soeren

12 februari 2020
Ook in Laag-Soeren worden de nodige voorbereidingen getroffen om van de viering van 75 jaar bevrijding een feest te maken in het dorp. Zoals in de hele gemeente komen ook hier op 18 april zo’n 6o militaire voertuigen door het dorp. De Oranjestichting Laag-Soeren wil i.s.m. de inwoners de stoet een feestelijk onthaal geven en aansluitend de bevrijding gezamenlijk vieren. Om de tijd van de bevrijding ook visueel te kunnen maken is de organisatie op zoek naar foto’s uit die tijd.

De geschiedenis van Laag-Soeren

6 februari 2020
Op 16 februari, van 15.00 tot 17.00 uur, in ’t Sprengenhus.

Veluwerijders klaar om fietsseizoen 2020 te openen

5 februari 2020
Alhoewel het weer zich nog niet van zijn beste kant laat zijn is de datum alweer vastgesteld om het fietsseizoen van de Veluwerijders te openen. Werd de afgelopen viertal maanden veelal de mountainbike gebruikt om de conditie op peil te houden, nu kan de racefiets van stal gehaald worden. De openingsrit zal verreden worden in het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020. Op vrijdag doen de dames de aftrap, waarna de mix-groepen 1, 2, 3 en 4 op zaterdag en zondag volgen. De toertocht begint bij Lomar aan de Admiraal Helfrichlaan en eindigt bij Restaurant de Harmonie in Laag-Soeren. Hier wordt iedere deelnemer getrakteerd op gratis koffie/thee met gebak.

Alle resultaten van de dorpsschouw zijn te volgen op de website van Soerens Belang

30 januari 2020
Woensdag 29 januari werd een werkdocument met verbeterpunten na een dorpsschouw van 30 november 2019 aangeboden aan wethouder Marc Budel in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg in Laag Soeren.

Jaarconcert Sempre Crescendo

Jaarconcert Sempre Crescendo

29 januari 2020
o.l.v. Rinie Plant in 't Sprengenhus. 28 maart 2020. Aanvang om 20:00 uur. Zaal open 19.30. Gratis entree.

Heel wat verbeterpunten bij dorpsschouw in Laag-Soeren

25 januari 2020
Op zaterdag 30 november werd in Laag-Soeren een dorpsschouw gehouden op initiatief van Soerens Belang en de Gemeente Rheden. Met dorpsgastheer Freddy v.d. Lee en wethouder Marc Budel werd een rondwandeling gemaakt door het dorp. Inwoners konden hierbij aangeven wat hen stoort of verbeterd zou kunnen worden in hun leefomgeving.

Energiebedrijven willen windmolens bouwen tussen Laag Soeren en Spankeren

Energiebedrijven willen windmolens bouwen tussen Laag Soeren en Spankeren

22 januari 2020
De energiebedrijven Pure Energie en Rijn en IJssel willen gezamenlijk bij Spankeren twee windmolens bouwen. Ze hebben hun oog laten vallen op het weidegebied aan de Broekdijk.

Teken- en spelmiddag in 't Sprengenhus

10 januari 2020
Zondag 19 januari van 15 tot 17 uur: Teken- en spelmiddag voor jong en oud. Gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Zin in een gezellige middag? Een spelletje met iemand spelen? Licht tekenen en van elkaar leren? Kom ook!

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus