Nieuws

Auto botst tegen boom op de Badhuislaan

26 juni 2017
Bij een aanrijding aan de Badhuislaan in Laag-Soeren is zondag een jongeman gewond geraakt. De bestuurder botste rond 14.20 uur door nog onbekende reden met zijn auto tegen een boom.

Bosbrandje aan de Plaggenweg

23 juni 2017
Aan de Plaggenweg in Laag-Soeren, vatte donderdagavond enkele vierkante meters bos vlam. Dat gebeurde nadat de bliksem een grote boom had getroffen, rond 18.35 uur. Een deel van het omliggende bosperceel vloog in brand, de vlammen zijn gedoofd door de brandweer. Een stuk van zo'n tien vierkante meter ging verloren.

Nieuw koningskoppel in Soeren

Nieuw koningskoppel in Soeren

19 juni 2017
Het Oranjefeest in Laag-Soeren werd vrijdagavond traditioneel geopend met het vogelschieten en het vogelknuppelen. De muziek van Sempre Crescendo droeg bij aan een heerlijk sfeertje op het feestterrein aan de Rozesteinweg.

Meisje op fiets gewond bij ongeval

16 juni 2017
Bij een aanrijding op de Harderwijkerweg in Laag-Soeren is vrijdagmorgen een meisje gewond geraakt. De fietser kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een personenauto.

Natuurontwikkelplan Soerense Beek vastgesteld

16 juni 2017
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een plan van Natuurmonumenten vastgesteld voor 23 hectare nieuwe natuur rondom de bovenloop van de Soerense Beek bij Laag Soeren. Hierdoor kan de provincie dit plan steunen met subsidiemogelijkheden voor het aankopen van gronden en gebouwen.

Zorgvilla De Horsting

Zorgvilla De Horsting

3 juni 2017
Meneer van Wijck uit Villa de Horsting vertelt over een dag uit het leven in Zorgvilla de Horsting: ,,Rond zeven uur word ik wakker. De verzorgende arriveert en helpt mij bij het opstaan, wassen en aankleden. Daarna geniet ik van een ontbijt op mijn eigen kamer. Een heerlijke manier om de dag in mijn eigen tempo te starten.''

Politie zoekt mogelijke brandstichters van heidebrand Laag-Soeren

31 mei 2017
Dinsdagavond rond 21.50 uur hielden twee motor- of scooterrijders zich verdacht op bij een bospad aan de Burg. Bloemerweg in Rheden. Direct daarop brandde de heide. De bestuurders vertrokken vervolgens. De politie zoekt deze twee personen. Een getuige zag beide mannen, die op dat moment een wit en de ander een zwart motorpak droegen. Kort na hun stop op de heide vertrok het duo weer, met de heide brandend op de plaats waar zij hadden gestaan. De brandweer was met meerdere voertuigen snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Het afgebrande oppervlak beslaat 150×50 meter.

Heidebrand nabij uitkijkpost De Elsberg in Laag-Soeren valt mee!

31 mei 2017
Afgelopen dinsdagavond werden brandweer Dieren en diverse bosbrandweer-eenheden van de regionale brandweer gealarmeerd voor een natuurbrand nabij uitkijkpost De Elsberg.

Steenuilen krijgen negen kuikens

29 mei 2017
De nieuwbouwwijk Hof van Soeren heeft tijdelijk nieuwe bewoners. De steenuilen die vlakbij de nieuwe woonwijk in Laag-Soeren wonen, hebben gebroed. De twee uilenparen leven al jaren nabij het woningbouwplan in Laag-Soeren en dit jaar brachten ze samen maar liefst negen kuikens ter wereld. Donderdag 25 mei werden de kuikens uit één van beide nesten geringd.

IVN Oost-Veluwezoom houdt zondagmiddag 28 mei een wandeling door de bossen bij Laag Soeren

20 mei 2017
De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de toegangsweg naar Vakantiedorp de Jutberg, de Jutberg 78, Laag Soeren en duurt ongeveer tot 16.30 uur.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus