Nieuws

College van B&W gaat zaterdag 26 oktober buurten in Laag Soeren

24 augustus 2019
Op zaterdag 7 september van 10.30 tot 12.00 uur zijn burgemeester Carol van Eert, wethouders Ronald Haverkamp, Marc Budel, Gea Hofstede, Dorus Klomberg en gemeentesecretaris Hans Kettelerij aanwezig bij het dorpsplein in Ellecom. De collegeleden willen graag op een ongedwongen manier in gesprek met inwoners. Daarom gaan ze regelmatig buurten in de dorpen. In de dorpen Dieren en Rheden is het college al geweest.

Laag-Soeren doet mee aan het tv-programma Zomer in Gelderland

20 augustus 2019
Laag-Soeren wordt de hekkensluiter van het televisieprogramma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland. Het dorp mag zich op vrijdag 30 augustus presenteren op radio en televisie waar dorpen zich van hun beste kant laten zien. De makers van het programma en Angelique Krüger toeren 4 weken lang door de provincie en bezoeken 20 dorpen. Tijdens de uitzendingen strijden de Gelderse plaatsen voor een lokaal goed doel en dingen tegelijkertijd mee naar de titel van ‘Mooiste plaats van Gelderland’.

Wil je echt leren schilderen? Kom langs bij Boulevard Magenta

Wil je echt leren schilderen? Kom langs bij Boulevard Magenta

12 augustus 2019
Op vrijdag 16 augustus, donderdag 12 september om 14.00 uur geeft Marjan Smit van Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst, een presentatie over de Vakopleidingen en Jaarprogramma’s. Zo krijg je antwoord op vragen zoals: Waar zitten de verschillen tussen de vakopleidingen en Jaarprogramma’s? Wat ga ik kiezen?

Laag-Soeren in ,Zomer in Gelderland’.

12 augustus 2019
Dit jaar strijdt Laag-Soeren mee in het tv programma ‘Zomer in Gelderland’ van TVGelderland.om tot mooiste dorp van Gelderland te worden gekroond. Dat Laag-Soeren dat in vele opzichten is weten wij natuurlijk al heel lang. De buitenwereld is daarvan niet altijd op de hoogte.

Heldendaad in volle galop: Lisa en Lindy helpen zwaargewonde mountainbiker bos uit bij Eerbeek

9 augustus 2019
Het moest een ontspannen ritje worden, woensdagavond in het bos tussen Eerbeek en Laag-Soeren. Maar het ongedwongen paardrijden van Lisa du Buisson (27) uit Laag-Soeren en Lindy Pasman (31) veranderde plots in een enorme adrenalinestoot toen ze een zwaargewonde mountainbiker vonden. Het doortastende optreden van de vriendinnen dat volgde, was voor de hulpdiensten van grote waarde. ,,Het leek wel een film.’’

Zaterdag 31 augustus volleybaltoernooi

Zaterdag 31 augustus volleybaltoernooi

17 juli 2019
Sportvereniging SCS organiseert op zaterdag 31 augustus een volleybaltoernooi in het Sprengenhus.

Tijdelijk museum over gemeente Rheden in oorlogstijd

Tijdelijk museum over gemeente Rheden in oorlogstijd

16 juli 2019
Volgend jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. Ook in de gemeente Rheden worden verschillende activiteiten in dat kader georganiseerd. Eén daarvan is een tijdelijk museum in Velp, met als thema de gemeente ‘Rheden in oorlogstijd’. Het pop-up museum wordt ingericht in een voormalige garagebedrijf aan de Hoofdstraat 75 in centrum Velp en opent medio september de deuren. Na 5 mei volgend jaar sluit het museum weer.

Vakantiegasten genieten van terrasconcert Muziekvereniging Sempre Crescendo

11 juli 2019
Op dinsdag avond 9 juli gaf Muziekvereniging Sempre Crescendo weer haar jaarlijkse terrasconcert voor de kantine op camping De Jutberg in Laag Soeren. Het orkest, onder leiding van dirigent Rinie Plant, voert ieder jaar een terrasconcert uit, voordat men aan een wel verdiende vakantiestop van 8 weken gaat genieten, zij brachten onder andere : Swinging van Glenn Miller, Killing me Softly, Queen met haar Greatest hits en een selectie van de musical Hair ten gehore.

Veluwerijders ontvangen Koninklijke Erepenning

7 juli 2019
Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden, heeft zondagmiddag een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het bestuur van de Dierense Regionale Toerfiets club ‘De Veluwerijders’ na hun jubileumrit in Zalencentrum Theothorne in Dieren. De Dierense Toerfiets club ‘De Veluwerijders’ is opgericht op 29 mei 1969 en bestaat inmiddels 50 jaar. Op die 29e mei 1969 werd er een oprichtingsvergadering georganiseerd in Laag Soeren met als doel om een toerfietsclub op te richten. De naam van de toerfietsclub werd: ‘RTC De Veluwerijders’.

Terrasconcert op De Jutberg

Terrasconcert op De Jutberg

2 juli 2019
Dinsdag 9 juli om 20.00 uur is er een concert op het terras van de Jutberg. Harmonie Orkest Sempre Crescendo o.l.v. Rinie Plant. Gratis entree.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus