Nieuws

Mart van Tol nieuwe voorzitter Soerens Belang

18 april 2017
Tijdens de jaarvergadering van Soerens Belang, is Bernard van Eijbergen unaniem benoemd tot penningmeester van de vereniging. Tegelijk werd Mart van Tol benoemd voor de al enkele jaren vacante functie van voorzitter.

Traditioneel paasvuur trekt veel mensen

16 april 2017
Zaterdagavond rond 20:00 uur werd aan de Badhuislaan traditioneel het paasvuur weer aangestoken in Laag-Soeren. Ook dit jaar lag er weer een hoge stapel en kwamen er veel mensen op af. De oranje gloed was in de wijde omtrek te zien.

Vraagbaak voor het dorp

Vraagbaak voor het dorp

16 april 2017
Ontstaan uit de privéverzamelingen van Henk Nijborg en Aris Blankenspoor, heeft het Soerens Archief de laatste jaren de rijke historie van Laag-Soeren gedocumenteerd. De geschiedenis van het dorp komt dan ook tot leven als je met de mensen van het archief praat.

Muzikale reis

12 april 2017
Op 20 april gaat het gemengde koor Pur Sang onder leiding van Truus Siddre een Muzikale Reis maken. Een week na Pasen voert de reis muzikaal naar de lente, vrede en nieuw leven.

Wisseling van de wacht

12 april 2017
"De opvolging en continuïteit zijn gewaarborgd, dus ik kan met een gerust hart een stap terug doen." Henk Sloot, eigenaar van REBO ERA Makelaars, ziet de toekomst van het bedrijf dat hij met zorg, visie en keihard werken opbouwde, in goede handen.

PAASVUUR ZATERDAG 15 APRIL 2017

PAASVUUR ZATERDAG 15 APRIL 2017

11 april 2017
Op zaterdag 15 april wordt het traditionele paasvuur om 20.00 uur ontstoken onder muzikale begeleiding van de Soerense muziekvereniging Sempre Crescendo.

Computer spreekuur

5 april 2017
Met ingang van donderdag 30 maart, houdt Paul Smit elke donderdag een inloopspreekuur in ‘t Sprengenhus. Vele jaren geleden werden er in Laag-Soeren computercursussen gegeven. Men bereikte daarmee dat heel het dorp min of meer vertrouwd is met de computer.

Expositie Mystic Lights

Expositie Mystic Lights

3 april 2017
Aanstaande zondag 9 april om 16.00 uur opent ’t Sprengenpodium in Laag-Soeren de expositie Mystic Lights. De uitvergrote natuurfoto’s van Ronald Peeters tonen de kijker een ander perspectief op de natuur. Tijdens de opening, die om 16.00 uur begint, wordt een muzikale lichtshow van Peeters getoond. Een vrolijk begin van het voorjaar in Laag-Soeren!

Kaartverkoop De Passie gestart

30 maart 2017
De Passie komt naar Spankeren. Gelijk aan The Passion (bekend van televisie) gaan de leden en vrijwilligers van de protestantse kerk Spankeren, Laag Soeren en Dieren Noordoost de lijdensweg van Jezus naspelen maar dan met een eigentijds tintje en met moderne popmuziek van o.a. Marco Borsato, BLØF, De Kast en Frank Boeijen.

BELANGSTELLING VOOR EEN UURTJE OP DE VOETJES DOOR DE WIJK?

24 maart 2017
In samenwerking met ons buurtpreventie team Veilig Soeren organiseert onze wijkagent Loes Ruitenbeek een actie om het aantal inbraken terug te dringen. ...

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus