Nieuws

2 paasdag is het Open Dag met rondleidingen

2 paasdag is het Open Dag met rondleidingen

17 april 2019
2e paasdag is het Open Dag met rondleidingen van 14.30 tot 16.00 bij Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst. Tevens is er een solo expositie van Ineke Kromdijk. Zij zal ook aanwezig zijn. Ook op zaterdag 20 april tussen 14.30 uur en 16.00 uur kunt u langskomen.

Paasvuur Laag-Soeren afgelast

16 april 2019
I.v.m. de aanhoudende droogte en de weersvooruitzichten is zojuist besloten dat het paasvuur in Laag-Soeren niet door mag gaan.

Toneelgroep Troep speelt Theevisite van Harold Pinter

8 april 2019
Troep speelt dit jaar een nieuw toneelstuk in ’t Sprengenhus in Laag-Soeren aan de Harderwijkerweg 25A. Dit zal plaatsvinden zaterdag 13 april om 20.30 uur en op zondag 14 april om 14.30 uur. De kaartjes kosten 10 euro.

Algemene Ledenvergadering Soeren's Belang

8 april 2019
Uitnodiging Het bestuur van de vereniging Soeren’s Belang nodigt haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 15 APRIL 2019 om 20.00 uur in ‘t Sprengenhus te Laag-Soeren. Inloop vanaf 19.30 uur

Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

5 april 2019
Seniorensoos ,,de Stoof" organiseert op zaterdag 13 april a.s. weer haar jaarlijkse Voorjaarsmarkt.

Zonnepanelen in Rheden makkelijker op monumentaal erfgoed te plaatsen

3 april 2019
Rheden kent verschillende gebieden met monumentaal erfgoed waar je eerst een vergunning moet aanvragen voordat je zonnepanelen mag plaatsen. Nietsvermoedende burgers kregen met handhaving te maken na het plaatsen van zonnepanelen omdat ze de regels niet volgden. Het gemeentebestuur wil dat in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen.

Vogelgeluiden in Laag-Soeren

31 maart 2019
De vogels zijn volop bezig met het afbakenen van hun territoria en het verleiden van een partner. Al in de vroege ochtend worden we daarom getrakteerd op uitbundige vogelconcerten. Maar welke vogel speelt nu welk deuntje? Met deze tips wordt het beantwoorden van die vraag een fluitje van een cent. Het is natuurlijk niet te doen om in een keer alle vogelgeluiden te leren herkennen. Daarom beperken we ons in dit artikel tot het gezang van drie veel voorkomende vogelsoorten. Gids en vogelaar Hans Keppel gaat samen met BuitenGewoon-verslaggever Laurens Tijink op geluidenjacht in Laag-Soeren.

De Oudheidkundige Kring ook in Laag Soeren

30 maart 2019
De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal viert in 2019 haar 65-jarig jubileum met een achttal tentoonstellingen in de acht dorpen van het werkgebied van de Kring w.o. Laag Soeren.

Open Dag

Open Dag

29 maart 2019
Donderdag is het Open Dag bij Boulevard Magenta. Wil je komen kennismaken om te ontdekken of dit jouw plek is om meer te leren? Schilderen met olieverf, acryl of iconen maken? Je wordt persoonlijk ontvangen. A.s. donderdag 4 april om 14.30 uur

Theatergezelschap Troep speelt Theevisite van Harold Pinter

Theatergezelschap Troep speelt Theevisite van Harold Pinter

22 maart 2019
Theatergezelschap Troep uit Laag-Soeren zet weer een nieuwe voorstelling op de planken ‘Theevisite van Harold Pinter’. In het stuk neemt Troep u een paar dagen mee in het leven van de succesvolle zakenman in sanitair, Robbert Sisson.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus