Nieuws

Het Oranjefeest is weer begonnen in Laag-Soeren

16 juni 2018
Het feest is weer begonnen in Laag-Soeren dit weekend viert men in het dorp namelijk het Oranjefeest. Straten worden dan weer versierd en praalwagens worden er gebouwd. Vrijdagavond, 15 juni, begon men met de kinderbingo met als hoofdprijs een heuse super grote teddybeer die ze konden winnen. Daarna startte DJ Sier de avond in de feesttent en zorgde voor lekkere dansmuziek.

Laag-Soerense schooljeugd speelt partijtje mee

Laag-Soerense schooljeugd speelt partijtje mee

29 mei 2018
In het kader van het ZOOM! Kamermuziekfestival hadden de kinderen van ’t Schaddeveld in Laag-Soeren druk geoefend op cello en viool. Mirjam met de cellisten en Hanneke met de violisten. Op deze mooie dag brachten zij samen met het Ruysdael Kwartet het resultaat ten gehore. En dat mocht er zijn.

Goede generale repetitie

Goede generale repetitie

25 mei 2018
Wie dinsdagmiddag langs ’t Sprengenhus kwam werd verrast door het geluid van aangename muziek. De leerlingen van BS ’t Schaddeveld hadden hun generale repetitie voor de uitvoering op het ZOOM! Kamermuziekfestival.

Vaten met drugsafval gevonden op de Badhuislaan

17 mei 2018
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Badhuislaan in Laag-Soeren twee vaten met drugsafval gevonden. Vermoedelijk zijn de vaten vanuit een vrachtwagen of een bestelwagen gedumpt. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De politie heeft de weg met linten afgezet.

Burgemeester van Eert op ’t Schaddeveld

Burgemeester van Eert op ’t Schaddeveld

16 mei 2018
Tijdens de viering van de bevrijding van deze streken in april was de basisschool uit Laag-Soeren een van de deelnemers. Een van de leerlingen behoorde daar tot de sprekers. Na afloop was er een eerste contact tussen de school en burgemeester Carol van Eert, die de aanwezigheid van juf en kinderen zeer waardeerde. Dit mondde uit in een vervolgafspraak op school in Laag-Soeren.

Hardlopen houdt nooit op voor icoon Aad Steijlen

Hardlopen houdt nooit op voor icoon Aad Steijlen

12 mei 2018
Hij mag dan dit jaar 83 worden, Aad Steylen uit Laag-Soeren houdt nooit op met hardlopen. Zaterdag 12 mei, dit jaar precies 50 jaar geleden, liep hij als eerste Nederlander een marathon onder de 2 uur en twintig minuten. Steylen: 'Dat was in Husum in Noord-Duitsland toen nog achter de muur. Ja ik liep toen een tijd van 2 uur en 19 minuten'.

Betrokken organisaties positief over oplossingen N786

3 mei 2018
Op de provinciale weg N786 tussen Dieren en Apeldoorn doen zich al tientallen jaren diverse problemen voor op het gebied van verkeersveiligheid, mogelijkheden om over te steken en geluid. Onder andere in Loenen en Laag Soeren. Een recent onderzoek, dat in opdracht van de provincie Gelderland is uitgevoerd, geeft als advies om te beginnen met de zuidelijke ontsluiting om Laag Soeren (tussen Eerbeek en Dieren). Verschillende organisaties, waaronder de gemeenten Rheden, Brummen, Apeldoorn, dorps- en wijkraden langs de route en het bedrijfsleven, onderschrijven dit advies. Deze organisaties willen met de provincie wel goede afspraken maken over de effecten van deze variant.

Brievenbus Badhuislaan verdwijnt

1 mei 2018
Brievenbussen in Laag-Soeren. Eind maart werd Soerens Belang op de hoogte gesteld dat PostNL, ondanks bezwaar van Soerens Belang, had besloten dat de brievenbussen bij ’t Sprengenhus en bij de Cruyshoevelaan 22, zouden verdwijnen en vervangen worden door een bus bij Prof. Huetlaan 2.

Soerense schrijver Frederik de Vos leest voor uit eigen werk

Soerense schrijver Frederik de Vos leest voor uit eigen werk

28 april 2018
Dit is de titel van het boek van de Laag-Soerense schrijver Frederik de Vos over een opgroeiende jongen in oorlogstijd. Hij beschrijft in deze autobiografische roman zijn beleving en emoties van zijn 10e tot zijn 18e jaar.

Jubileumconcert Sempre Crescendo Laag-Soeren

16 april 2018
Afgelopen zaterdag 14 april gaf muziekvereniging Sempre Crescendo uit Laag Soeren een jubileumconcert in ’t Sprengenhus aan de Harderwijkerweg in Laag Soeren.

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus