Basisschool 't Schaddeveld 

Kleinschalige dorpsschool in het groen

Basisschool 't Schaddeveld is een kleinschalige dorpsschool in het groen. Er zijn nu ongeveer 70 kinderen die leskrijgen in gecombineerde groepen. Ze gaan met plezier naar school en genieten van de vrijheid, het groen en de voorzieningen. In de pauzes wordt vaak gespeeld op het veld van voetbalclub SCS. Het enthousiaste docententeam werkt samen met ouders aan themaweken. Elke woensdag is er keuzecursus waarin kinderen onder begeleiding van docenten, ouders en andere bewoners creatief aan de slag gaan. Aan het einde van het schooljaar is er een expositie. 

 

Lokatie

De school is sinds 2010 gehuisvest in het nieuwe Sprengenhus. Er zijn 5 lokalen, allen voorzien van een smartboard, en de kinderen zijn vaak aan het werk in De Bron. In deze open ruimte zijn computerwerkplekken, een loungehoek, TV, werktafels en een bibliotheek. Sinds april 2012 is de bieb een officiele dependance van bibliotheek Veluwezoom. 

Buiten is er een groene speelplaats met natuurlijke speelelementen zoals een stammenbos, bamboepad en boomtent. Vanaf de speelplaats kijk je langs de paarden, de ooievaars(nest) en het voetbalveld van SCS naar de prachtige Veluwezoom. 

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus