Sprengenpodium

Datum: zondag 10 mei 2015. Locatie: Sprengenhus

Verborgen schatten van Laag-Soeren

 

De geschiedenis tot leven wekken aan de hand van persoonlijke verhalen, dát spreekt tot de verbeelding. Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van ’t Sprengenpodium vertellen op zondag 10 mei vanaf 14.00 uur inwoners over hun ‘Verborgen schatten van Laag-Soeren’.

Aan de hand van een meegenomen voorwerp lichten zij een fragment geschiedenis uit met een persoonlijk verhaal of een herinnering.
Ook aan de kinderen is gedacht: zij maken deze middag hun eigen schatten op schilderslinnen en gaan op schatzoektocht. En de bewoners van de Schreuderhuizen hebben kunstwerken gemaakt aan de hand van hetzelfde thema. De muziek wordt verzorgd door eenmansband Jan Reuvekamp, muzikant en werkzaam bij de Schreuderhuizen in Laag-Soeren.

Moederdag
Zelfs de moeders worden niet vergeten; op deze Moederdag hebben is er een fleurige attentie voor elke vrouw die (klein-)kinderen heeft.

Zomerexpositie en oproep
Het Sprengenpodium stelt van de kunstwerken van de jeugd en van de bewoners van de Scheuderhuizen een tentoonstelling samen die van 10 mei tot na de zomer in het Sprengenhus blijft hangen. Ook de verborgen schatten kunnen deel uitmaken van deze tentoonstelling. Een tiental ‘verhalenvertellers’ hebben zich al opgegeven, maar er is nog ruimte voor meer belangstellenden.

Hebt u een voorwerp met een verhaal? Het mag iets van vroeger zijn, wat je hebt meegemaakt in Laag-Soeren, een dierbare herinnering of vrolijke noot. Alles is goed! Heb je een granaatscherf uit de oorlog, een reclamebord van een oude winkel, een gewei dat je ooit eens in het bos hebt gevonden… Op deze middag laten we aan elkaar deze voorwerpen zien en vertellen we onze verhalen.

Jubileum
Sprengenpodium, de culturele commissie van ’t Sprengenhus in Laag-Soeren bestaat vijf jaar. Van Blankenspoor tot Göbel, via papier, olieverf, aquarel, wol, glas en spreuken van Loesje; allerlei kunstvormen hebben sinds 2010 het ‘hus’ al opgesierd en de tongen losgemaakt. Door en voor de inwoners uit Laag-Soeren en daarbuiten. Dáár gaat het om. Kunst, muziek en cultuur zijn middelen die we daarvoor kunnen inzetten. Hoewel het biertje en proat aan de bar minstens net zo belangrijk is…

Programma zondagmiddag 10 mei

14.00 Start workshop ‘verborgen schatten maken’
15.00 Officiële opening
Start verhalenparade
15.15 Start schat zoeken voor de kinderen
16.15 Terugkomst kinderen

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus