Sinterklaas komt in Laag-Soeren

Datum: zaterdag 24 november 2018 - zaterdag 24 november 2018. Locatie: `t sprengenhus

Op zaterdag 24 november a.s. zal onder de muzikale klanken van Sempre Crescendo, Sinterklaas worden toegezongen
door kinderen en ouders.

De aankomst van Sint en zijn gevolg zal rond 12.00 uur bij het Sprengenhus zijn.
Na de gebruikelijke begroeting van de Goedheiligman zal hij daarna met de kinderen de warmte van het Sprengenhus opzoeken.

Als je kijkt zie je meer

Datum: zondag 21 februari 2016 - zondag 21 februari 2016

Als je kijkt zie je meerSprengenpodium opent zondagmiddag 21 februari om 15.30 uur met een expositie van drie kunstenaars: Ciska Jonkers, Jefke van Iterson en Gera Buter. De laatste twee exposeerden al eerder in Laag-Soeren, hun glas- en weefkunst is bekend en geliefd. Samen met de collages van Ciska Jonkers hebben zij nu een afwisselende, kleurrijke en boeiende expositie samengesteld die loopt tot 20 april. De muziek tijdens deze opening komt van twee buurmannen uit Brummen: Herman Jaspers en Wim Boute van Next Door.

Ciska Jonkers: “Tastbare beelden verzamel ik in de vorm van zwart-wit foto's en ander beeldmateriaal. Deze beelden sla ik op in mijn geheugen en gebruik ik in mijn verhalen. De plaatjes worden geprepareerd en op linnen of katoen gezet; een collage. Met verf, naald en draad geef ik het beeld een nieuw 'leven', soms met een knipoog.”

Jefke van Iterson weeft schilderijen. Haar werk overstijgt het niveau van kunstnijverheid. De verfijnde kleurkeuze en toevoeging van bijzondere materialen maken dat het kunst is. Uiteindelijk is het resultaat een tweedimensionaal abstract schilderij dat de kijker op zich in kan laten werken. Jefke blijft zichzelf en de mensen motiveren.

Gera Buter maakt spectaculaire kunstwerken van glas. Als het glas genoeg verhit is, kan het gevormd worden. Om dit vormen te sturen moet er een plan zijn, anders gaat het glas haar eigen gang. Het glaswerk van Gera is vaak in frisse kleuren. Zij voegt soms ook ander materiaal aan toe.

Met muziek van Next Door, twee buurmannen uit Brummen. Herman Jaspers en Wim Boute spelen op akoestische gitaar repertoire uit de jaren 60-80.

Flyer Sprengenpodium 21 februari 2016
 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus