't Sprengenpodium

De commissie ’t Sprengenpodium is aangesteld door stichting ’t Sprengenhus. De commissie heeft tot doel om enkele keren per jaar een culturele ontmoeting te organiseren in ’t Sprengenhus. Een variatie van kunst, muziek, cultuur tot film, voor inwoners van Laag-Soeren en daar buiten. De commissie bestaat uit: Marjan Bakker, Mieke Blanksma, Francien van Weelden en Juul van Rijn.

Nazomerse klanken

Geplaatst op zondag 25 september 2016

Schilderijen van John van Hilten

Expositie 25 september 2016 tot vrijdag 11 november 2016
De oorsprong van John van Hilten ligt in de grafische (reclame)wereld. In de begin jaren negentig kwam eindelijk de gelegenheid om zich te bekwamen in de schilderkunst. Op vakantiereizen maakte hij kennis met de Europese kusten, in het bijzonder die van Bretagne en Normandië. Dit heeft tientallen schilderijen opgeleverd. Gaandeweg veranderde zijn figuratieve wijze van schilderen in een abstracte manier, zonder de herkenbaarheid geweld aan te doen.
www.johnvanhilten.nl

Muziek van Rose-île

Rose-île maakt gevoelige muziek om bij weg te dromen, te dansen of om gewoon van te genieten. Zij brengen vele mooie liederen uit het Spaanstalige-, Franse-, Duitse- en Jiddische repertoire. Zangeres Toetie Rijnaard met Theo Worm klarinet en gitaar, Gérard Baldeo gitaar en basgitaar, Nico Hoogland accordeon.
www.rose-ile.webnode.nl

 

Soerens Belang Laag Soeren Sprengenhus